مشاوره مالیاتی سایت تکس کو
همانطوریکه مستحضر هستید چند سالی است که بخش عمدهای از بودجه کشور از محل “اخذ مالیات” تأمین شده و مسائل و موضوعات مالیاتی به شدت در کسب و کارها تأثیرگذار گردیده اند. اگر بدون داشتن پرونده مالیاتی مشغول کسب و کار و درآمد هستید باید به اطلاعتان برسانیم که خبر خوبی برای شما نداریم. سازمان امور مالیاتی با استفاده از روشهای مختلف، نسبت به شناسایی درآمدهای کتمان شده شما و کسب و کارهای کل کشور عمل نموده و مالیات متعلقه را همراه با جرائم سنگین مطالبه خواهد نمود. اما پیش از آنکه بدانیم چرا به مشاوره مالیاتی نیاز داریم باید بدانیم مشاوره مالیاتی چیست.

مشاوره مالیاتی چیست؟
اگر شما صاحب کسب و کار هستید یا در یک شرکت به عنوان مدیر مالی و رئیس و یا مسئول حسابداری خدمت می نمائید، حتماً کمبود حضور شخص یا تیمی از متخصصین را در قسمت مالی کسب و کار خود احساس می نمائید تا نسبت به طرح مسائل مالیاتی خود از آنان و با بهرهگیری از راهنمایی این شخص و یا تیم بتوانید پرونده مالیاتی کسب و کار یا مجموعه خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید. این افراد مشاوران مالیاتی هستند که با تسلط بر قوانین مالیاتی به شما مشاوره میدهند.
مشاور مالیاتی کیست و چرا به مشاوره مالیاتی نیاز داریم؟
مشاور مالیاتی یک کارشناس امور مالیاتی است که بهعنوان فردی ماهر، طی سالها فعالیت در زمینه مالیاتی توانسته تجربیاتی ارزنده در خصوص حل مسائل و مشکلات قانونی بدست بیاورد مشاوره در خصوص مسائل و مشکلات مالیاتی با وی میتواند مزیتهای بسیاری را به دنبال داشته باشد. به ویژه اگر مشاور مالیاتی قبلا در سازمان امور مالیاتی فعالیت داشته، میتوان گفت با رسیدگی پروندههای مالیاتی متعدد، به خوبی با راه حلهای مالیاتی آشنایی کامل دارد؛ و پرونده مالیاتی شما میتواند مشابه یکی از هزاران پروندهای باشد که طی سالها با آن برخورد داشته و مشکل آن برطرف شده است. لذا پیشنهاد میگردد جهت اخذ مشاوره مالیاتی حتماً ابتدا به سراغ مشاورینی بروید که دارای سابقه و تجربه فعالیت در خود سازمان بوده اند.

آیا کسب و کار من هم نیاز به مشاوره مالیاتی دارد؟
شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید و در نگاه اول فکر کنید نیازی به استفاده از خدمات مشاوره مالی و مالیاتی ندارید ، اما دقیقاً زمانی که تمام ذهن شما درگیر توسعه فعالیت حرفه ای و در رقابت با همکاران خود و سایر موارد موجود در کسب و کارتان هست تا از بازار کسب و کار عقب نمانید غالباً از امور مالیاتی و تکالیف قانونی خود و همچنین قوانین جدید که تصویب میشود ، اصلاحات قانونی و بسیاری از اتفاقات مالی که روی کارتان تاثیر مستقیم میگذارد غافل شده و هر کدام از این اتفاقات میتواند هزینه جبران ناپذیری را به تجارت و کسب و کار شما وارد نماید که در پاره ای از موارد غیر قابل جبران بوده و باعث ورشکستگی و تعطیلی کسب و کار شما خواهد گردید.
با کمک یک مشاور مالیاتی خوب، تمامی اسناد، صورتهای مالی و قراردادهای شما برای کاهش هزینه مالیات بررسی شده و راه حلهای مالیاتی مناسب ارائه میگردد.
در واقع یک مشاور مالیاتی می تواند در موارد زیر به دارندگان انواع کسب و کار کمک نماید:
مشاوره مالیات برای پزشکان، بیمارستانها و مراکز درمانی
مشاوره مالیات برای فعالان اقتصادی، مشاغل دولتی و غیردولتی
مشاوره مالیات بر خرید و فروش طلا، سکه، ارز دیجیتال و کلیه ارزهای نقدی
مشاوره مالیات بر ارث
مشاوره مالیات بر تراکنشهای بانکی
مشاوره مالیات بر املاک و مستغلات
مشاوره تخصصی مالیات بر خانههای خالی
و تمامی مباحث مرتبط با موضوع مالیات و حل کلیه مشکلات و پروندههای مالیاتی

یک مشاور مالیاتی باید دارای چه خصوصیاتی باشد؟
یک مشاور مالیاتی برای فعالیت ثمربخش به یک سری مهارتها و خصوصیات نیاز دارد گه در ادامه تعدادی از آنها را برمیشماریم:
1- داشتن حداقل 5 سال سابقه فعالیت در خصوص مالیات و حل و فصل پرونده مالیاتی
2-ذهنی تحلیلگر که قادر به درک و تفسیر اطلاعات مختلف باشد (دادهها و اطلاعات نوشتاری)؛
3-توانایی کنارآمدن با چالشهای جدید (ترجیحا کسی که رویارویی با این چالشها برایش لذتبخش هم باشد)؛
4-توانایی حفظ آرامش خاطر بههنگام مذاکره با دیگران
5-کاردانی و ذکاوت در موقعیتهای بخصوص
6-توانایی در یافتن راهحل برای مشکلات مختلف و پیچیده؛
7-روابط عمومی خوب
8-توانایی در تطبیقپذیری
9-توانایی در ارائه حجم قابلتوجهی از اطلاعات دشوار و تخصصی بهشکلی مختصر، ساده و همهفهم (برای مشتریها)
10-اشتیاق برای کسب اطلاع از آخرین تغییرات و بهروزرسانیها در حوزه قوانین و مقررات مالیاتی
11-توانایی کارکردن باتوجهبه ضربالاجلهای قطعی و مسلم
چه تفاوتی بین مشاور مالیاتی و حسابدار وجود دارد؟

بعضی از صاحبان مشاغل، مشاور مالیاتی را معادل همان حسابدار میدانند؛ حالآنکه تفاوتهایی میان آنها وجود دارد. این مطلب را به ذکر این تفاوتها اختصاص دادهایم. مطلعشدن از این تفاوتها کمک میکند درک بهتری از وظایف و تخصصهای منحصربهفرد مشاوران مالیاتی و اهمیت آنها پیدا کنیم. در ادامه، این تفاوتها را از سه منظر مختلف شرح میدهیم.
۱. ارزیابی و استراتژی
وظیفه تدوین یا ارزیابی سوابق مالی شرکتها بهعهده حسابدار است که به پرداخت بهموقع مالیاتها و افزایش کارایی شرکت کمک میکند. تدوین سوابق مالی در شمار وظایف مشاور مالی هم هست، با این تفاوت که او مسئولیتهایی هم درخصوص تعیین استراتژیهای مالی شرکتها دارد. تفاوت دیگر این است که حسابدار در شمار کارکنان داخلی شرکت قرار میگیرد؛ حال آنکه مشاور مالیاتی با توجه به قراردادی که تنظیم میشود، تا مدتی مشخص برای شرکت موردنظر فعالیت میکند و از کارکنان داخلی شرکت نخواهد بود. مشاور مالیاتی با اتکا به تخصص و تجربهاش میتواند احتمال بروز هزینه های اضافی از بابت پرداخت مالیات بیشتر و جرایم حاصل از عدم انجام به موقع تکالیف قانونی شما را بسیار کاهش داده و با این کار کسب و کار شما را در برخی مواقع از ضررهای غیرقابل جبران نجات دهد، حالآنکه چنین فعالیتهایی در اکثر مواقع از توان حسابداران خارج است.
۲. دیدگاههای متفاوت
مشاور مالیاتی و حسابدار وظایف مشترک متعدد دارند (مثل کسب اطمینان از صحت اظهارنامههای مالی که در شمار وظایف هر دو است). انتظاری که از حسابدار شرکت میرود این است که سوابق مالی را حسابرسی و صحت آنها را تأیید کند. به همین دلیل، در قبال موفقیت یا عدم موفقیت شرکت، خود را مسئول نمیداند. وی وظیفهای به عهده دارد و بر اجرای درست و اصولی این وظیفه تمرکز دارد، نه بیشتر و نه کمتر؛ حالآنکه مشاور مالیاتی، هرچند در شمار کارکنان داخلی شرکت قرار نمیگیرد، در قبال آن احساس مسئولیت خواهد کرد؛ چون موفقیت سازمان با سودی برای شخص او همراه خواهد بود.
۳. تجربه و تحصیلات
حسابدارها و مشاوران مالیاتی معمولا در همین رشته حسابداری یا حوزههای مرتبط مثل مالی یا بازرگانی تحصیل کردهاند. حسابدار، بهفراخور وظایفی که در آینده به عهده خواهد داشت، بیشتر بر جزئیات سیستمهای حسابداری تمرکز میکند؛ حالآنکه مشاور مالیاتی از دانش خود در حوزههای مدیریتی استفاده میکند. حسابدارها معمولا دانش و تخصص کافی برای طراحی استراتژیهای پیچیده مالیاتی را دارند؛ در مقابل، مشاوران در طراحی استراتژیهای مالیاتی سادهتر توانمند هستند، اما در برنامهریزی مالی و سرمایهگذاری مهارتهای بیشتری دارند.
انواع مشاوره مالیاتی
مشاوره مالیاتی حضوری
این نوع مشاوره همانطوریکه از نام آن پیداست به صورت حضوری بوده و دارای مزایا و معایبی میباشد که به منظور اطلاع شما به شرح ذیل ارائه میگردد.
مزایای مشاوره حضوری
1- مدت انتظار کوتاه
2-رویت و بررسی اوراق و پرونده مودی مالیاتی توسط مشاور
3-امکان تحریر لایحه مالیاتی توسط مشاور مالیاتی
5-تسلیم وکالت به مشاور مالیاتی جهت پیگیری پرونده تا حصول نتیجه لازم
6-دقت بالا در مشاوره ارائه شده به جهت رویت اسناد و مدارک و شواهد
معایب
الزام به حضور فیزیکی در دفتر مشاور
مشاوره مالیاتی تلفنی
این نوع مشاوره همانطوریکه از نام آن پیداست به صورت تلفنی بوده و دارای مزایا و معایبی میباشد که به منظور اطلاع شما به شرح ذیل ارائه میگردد.
مزایای مشاوره حضوری
1- مدت انتظار کوتاه برای دریافت پاسخ
2-عدم نیاز به رفت و آمد و مراجعه حضوری به دفتر مشاور
معایب
1- عدم امکان تحریر لایحه مالیاتی
2-عدم امکان بررسی اوراق و پرونده مودی مالیاتی توسط مشاور
مشاوره مالیاتی آنلاین
این نوع مشاوره همانطوریکه از نام آن پیداست به صورت آنلاین و از طریق سیستم چت سایت یا سایر پیام رسانهای آنلاین از قبیل واتساپ و تلگرام بوده و دارای مزایا و معایبی میباشد که به منظور اطلاع شما به شرح ذیل ارائه میگردد.
مزایای مشاوره حضوری
1- هزینه پائین اخذ مشاوره نسبت به سایر روش ها
2-عدم نیاز به مراجعه حضوری به دفتر مشاور
معایب
1- در برخی موارد زمان اخذ پاسخ زیاد می باشد
2-عدم امکان بررسی اوراق و پرونده مودی مالیاتی توسط مشاور
3- عدم امکان حریر لایحه مالیاتی